• Over Psycholoog Houten

    Over gecertificeerd psychosociaal therapeut Jeanet van Ramshorst

    Houten Psycholoog

Mijn naam is Jeanet van Ramshorst en ik heb sinds 2013 een praktijk voor individuele psychosociale therapie en relatietherapie. Daarnaast werk ik een aantal uren per week in een huisartsenpraktijk waar ik patiënten met psychische /psychiatrische klachten begeleid.

Kort over mijn werkverleden en opleidingen

Hiervoor heb ik diverse functies binnen de hulpverlening vervuld. In de jaren 80 ben in begonnen als  verpleegkundige. Dit zegt iets over mijn praktische instelling. Dit praktische kenmerkt mij nog steeds. Niet moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Na een paar jaar heb ik gekozen om over te stappen naar  het psychosociale werkveld. Door de jaren heen heb ik diverse meerjarige HBO en post-HBO opleidingen gevolgd op het gebied van individuele gezondheidszorg en psychologische hulpverlening. Dit heeft me opgeleverd dat ik met een breed scala aan methodieken uit de voeten kan.

EFT relatietherapie

Voor wat betreft mijn aandachtsgebied relatietherapie ben ik opgeleid als EFT therapeut. Daarnaast heb ik de trainersopleiding voor het relatieprogramma ‘Houd me vast’ gevolgd. In 2015-2016 volgde ik een verdiepingsjaar relatietherapie bij Jan Lens en May Michielsen (School voor Relatietherapie) en in 2017 ben ik getraind in het S.A.M.E.N. programma: een hersteltraject voor paren na vreemdgaan.

Mijn werkstijl

Opgeleid worden houdt me scherp, daagt me uit en geeft me veel energie. Daar blijf ik dus mee bezig. Mijn accent verschuift steeds meer richting persoonlijk en ervaringsgericht werken. Door gebruik te maken van wat hier en nu gebeurt in de therapie, blijf ik dichter bij mezelf en help ik cliënten ook sneller te ontdekken hoe ze met zichzelf en hun omgeving omgaan. Daar zit veel veranderkracht!  Het sluit goed aan bij hoe ik graag wil werken: persoonlijk en doelgericht.

Sinds 2007 woon ik met mijn man en kinderen met veel plezier in Houten.

Met hartelijke groet,

Jeanet van Ramshorst, praktijkhouder Psycholoog Houten

Profielfoto Jeanet van Ramshorst

Jeanet van Ramshorst

Psychosociaal Therapeut

Als ervaren therapeut help ik je graag met jouw klacht of probleem.

  • Aangesloten bij de NFG, RBCZ en de NVVCH
  • Behandelingen gedeeltelijk vergoed
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Geen wachttijd
  • Praktijk in Houten

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Draagmuur 50
3991 EP Houten

Contactgevens:
info@praktijkvanramshorst.nl
Tel. nr.: 06 – 30955469