Familie!  We zijn er onlosmakelijk mee verbonden en verwachten er liefde, geborgenheid en steun van. We worden gevormd door het gezin waarin we opgroeien. We nemen gedrag, gevoeligheden en in het gezin opgedane ervaringen mee in ons volwassen leven. Het beïnvloedt hoe we in het leven staan en welke persoonlijke stijl we hebben ontwikkeld. Omdat familie zo belangrijk is in ons leven, is het erg pijnlijk als deze relaties verstoord raken. De impact hiervan is doorgaans groter dan verstoringen in andere relaties.

Uiteindelijk gaat het er om dat we elkaar recht doen en dat valt soms niet mee. We zijn geneigd om pijnlijke gevoelens voor onszelf te houden en onze verwachtingen niet uit te spreken. We reageren makkelijk vanuit onze eigen bezeerdheid in plaats van de moeite van een ander echt binnen te laten komen.  Dit soort patronen vergroot de kans op problemen in de relaties.

Zo mogelijk betrekken we daarom de familieleden waar u moeite mee heeft.  Direct of in een later stadium, maar altijd in overleg. Dit leidt vaak tot mooie gesprekken waarin begrip groeit en blijkt dat we elkaar veel meer willen geven dan we doen, maar vaak niet weten hoe.

In andere gevallen kan het betekenen dat u wel beter gaat begrijpen wat er in de familie gebeurt en waarom anderen doen zoals ze doen, maar dat u niet de erkenning krijgt waar u zo naar verlangt. Wat het dan wel oplevert, is dat u één en ander beter kunt hanteren en de stress minder wordt.

Profielfoto Jeanet van Ramshorst

Jeanet van Ramshorst

Psychosociaal Therapeut

Als ervaren therapeut help ik je graag met jouw klacht of probleem.

  • Aangesloten bij de NFG, RBCZ en de NVVCH
  • Behandelingen gedeeltelijk vergoed
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Geen wachttijd
  • Praktijk in Houten

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Draagmuur 50
3991 EP Houten

Contactgevens:
info@praktijkvanramshorst.nl
Tel. nr.: 06 – 30955469