What if I fall? But oh my darling what if you fly?’

Deze uitspraak van de Australische Erin Hanson is veelzeggend. Als we gevoelens van onzekerheid hebben, houden we ons vooral bezig met het risico te vallen en hebben we weinig oog voor kansen en mogelijkheden. En daardoor missen we veel!

De wortels voor onzekerheden liggen in onze eerdere ervaringen en onze uitleg daarvan. We ontwikkelen negatieve automatische gedachten over onszelf en onze mogelijkheden. Vaak denken we te weten wat een ander over ons en ons doen en laten, zal denken. We handelen vervolgens vanuit die gedachten. Hierbij gaan we voorbij aan de werkelijkheid en laten we ons puur leiden door onze angsten.

Het helpt om al die vooronderstellingen tegen het licht te houden en stil te staan bij wat we onszelf allemaal niet toestaan. We mogen bijvoorbeeld niet opvallen, geen confrontaties aangaan, geen nee zeggen en niemand tot last zijn. We denken dat het onverdraaglijk is als een ander ons niet leuk vindt of waardeert. Dit maakt ons afhankelijk van fantasieën over andere mensen. Hierbij stilstaan en nieuwe ervaringen opdoen zijn belangrijke hulpmiddelen om anders over uzelf te gaan denken en voelen.

Profielfoto Jeanet van Ramshorst

Jeanet van Ramshorst

Psychosociaal Therapeut

Als ervaren therapeut help ik je graag met jouw klacht of probleem.

  • Aangesloten bij de NFG, RBCZ en de NVVCH
  • Behandelingen gedeeltelijk vergoed
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Geen wachttijd
  • Praktijk in Houten

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Draagmuur 50
3991 EP Houten

Contactgevens:
info@praktijkvanramshorst.nl
Tel. nr.: 06 – 30955469