Wanneer psychosociale therapie?

Als u merkt dat uw problemen uw dagelijkse leven kleuren en u niet meer weet hoe hiermee om te gaan, is dat een goede reden om te kiezen voor psychologische hulp. U piekert bijvoorbeeld vaker, het beïnvloedt uw stemming,  u ontwikkelt angstgevoelens, slaapt slechter, u wordt prikkelbaar of trekt u juist meer terug. Het kunnen allemaal uitingen zijn van toegenomen stress door uw problemen.

Deze uitingen kunnen we ‘symptomen’ noemen. Symptomen zijn vervelend, maar ze maken iets duidelijk. Vaak duiden ze erop dat de balans tussen draagkracht en draaglast weg is of dat u bepaalde aspecten van uzelf te lang hebt weggeduwd.

In de intakefase verkennen we de probleemgebieden en gaan we op zoek naar de werkpunten. Wat kunt u doen waardoor de balans hersteld wordt en uw klachten verminderen, hanteerbaar worden of verdwijnen? Therapie is naast een ontdekkingstocht naar en in onszelf, acceptatie van wie en hoe we zijn, ook hard werken aan het veranderen van ingesleten patronen.

U kunt onder andere bij mij terecht voor:

Wie kan bij mij terecht?

Iedereen boven de 18 jaar kan bij mij terecht.  Zonder verwijzing, alleen of met uw partner of gezinsleden.

Het is belangrijk dat u de juiste hulp gaat krijgen. Daarom is het belangrijk om in het eerste gesprek goed te kijken of uw vraag past bij mijn expertise en om te ervaren of u zich bij mij voldoende op uw gemak voelt. Als ik inschat dat u meer gebaat bent bij specialistischer zorg denk ik met u mee over een mogelijke vervolgstap.

Profielfoto Jeanet van Ramshorst

Jeanet van Ramshorst

Psychosociaal Therapeut

Als ervaren therapeut help ik je graag met jouw klacht of probleem.

  • Aangesloten bij de NFG, RBCZ en de NVVCH
  • Behandelingen gedeeltelijk vergoed
  • Ruim 10 jaar ervaring
  • Geen wachttijd
  • Praktijk in Houten

Praktijkinformatie

Praktijkadres:
Draagmuur 50
3991 EP Houten

Contactgevens:
info@praktijkvanramshorst.nl
Tel. nr.: 06 – 30955469